Tarih: 16.05.2023 10:39

Ak Partili 2 Başkan sınıfta kaldı!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da partilere göre oy dağılımına göre birinci parti 424 bin 170 oy sayışıla ve yüzde 43 oranıyla Ak Parti oldu. Ak Parti 8 milletvekili çıkardı. Ak Parti belediyelere sahip olduğu Urfa’nın merkez tüm ilçelerinin yanı sıra ve Viranşehir ve Halfeti ilçeleri hariç diğer bütün ilçelerde de birinci parti oldu. Böylece Ak Parti’nin birinci parti konumunda olduğu ilçe sayısı merkez ilçelerle birlikte 14 oldu.
Ak Parti Suruç, Halfeti ve Viranşehir’de de ikinci parti konumuna gelirken diğer bütün partileri geride bıraktı.

YEŞİL SOL SADECE ÜÇ İLÇEDE BİRİNCİ OLDU
Yeşil Sol Parti Urfa’da ikinci parti konumunu korudu. 245 bin 187 oy alan Yeşil Sol Parti yüzde 24,85 oranını gördü ve 4 milletvekili çıkararak vekil sayısını korudu.
Yeşil Sol Parti Suruç, Viranşehir ve Halfeti ilçelerinde birinci parti olurken diğer bütün ilçelerde Ak Parti’ye göre geride kaldı.

AK PARTİLİ İKİ BELEDİYE SINIFTA KALDI
Öte yandan Ak Partili Belediyelerin yönetiminde olan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak’ın yönetiminde olan her iki ilçede de Yeşil Sol Parti’nin birinci parti olarak çıkması hizmet konusunda yeterince çalışmadıkları gözlemlendi. Ak Partili belediye başkanları arasında sınıfta kalan 2 başkan olarak göze çarptılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —