Tarih: 01.01.2024 16:12

Ak Parti'de geri sayıma geçildi

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti ve MHP arasında Cumhur İttifakı çatısı altında 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde işbirliği yapılacak büyükşehir, il ve ilçelerin belirlenmesine ilişkin çalışma tamamlandı. Buna göre, 30 büyükşehirde ortak aday çıkaracak olan Cumhur İttifakı, diğer 51 ilin 29’unda ortak adayla seçime girerken 22 ilde ise kendi adaylarını çıkaracaklar.

 

AK Parti, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa dahil birçok ilde temayül yoklamalarında aday istişarelerinin tamamlamıştı.

 

Şanlıurfa heyeti, toplantıda oy kullanımı dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüş alışverişinde bulunarak dilek ve temennilerini ifade etme imkanı buldular. 

 

Seçim beyannamesi ve strateji toplantılarını sürdüren AK Parti, bir yandan aday çalışmalarına devam ediyor.  AK Parti’nin adayının kim olacağı merak edilirken yeni yılın ilk haftasında tüm illerin, Ocak sonuna kadar ise ilçelerin adaylarının belirleneceği tahmin ediliyor.

 

Kulislerde mevcut Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yeniden aday gösterilmeyeceği konuşuluyor. Ak Parti'ye yakın çevreler halka yakın, yerel yönetim tecrübesi olan bir ismin aday gösterileceğini, Şanlıurfa Büyükşehir eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'tan birinin tercih edilmesinin sürpriz olmayacağını ifade ediyorlar. 

 

Mevcut Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının adaylık başvurusunda bulunmalarının zorunlu olmadığı daha önce açıklanmıştı.  

 

 

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —