Tarih: 19.07.2023 09:39

Adalet nöbeti Ankara'ya taşınıyor

Facebook Twitter Linked-in

Şenyaşar ailesine dönük saldırıya dair açılan davanın Malatya’da görülen ikinci duruşmasında, mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 6 Ekim’e erteledi.

 

Adalet nöbetine Ankara’da devam edecekler

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 18 Temmuz’daki (bugün) duruşmada çıkan karara göre ya eve gideceklerini ya da annesi ile Ankara’da eyleme devam edeceklerini söylemişti.  Ferit Şenyaşar, anne Emine Şenyaşar ile birlikte Ankara’ya gideceklerini ve adalet nöbetini orada sürdüreceklerini açıkladı.

 

Ailenin avukatlarından Bülent Duran, “Başından beri siyasi iktidarın sorumluluğunun olduğunu söylüyoruz. Korkunç bir katliam yapıldı ve failler saklandı. Soruşturma gizli yürütüldü, tanıklar ortadan kaldırıldı. Kamera kayıtları yok edildi ve bütün deliller karartıldı. Suruç Devlet Hastanesi’nde devletin bütün erklerinin gözü önünde katliam yapıldı. Tüm tanıklar verdikleri ifadelerde, ‘Buradan bunların ölüleri çıkacak’ denildiğini teyit etti. Failler sadece tetiği çekenler değil, göz yumanlardır da. Emine anne vermiş olduğu adalet mücadelesi ile Türkiye’ye bir mesaj veriyor; ‘Bir ülkede hukuk varsa herkesi koruması lazım’ diyor. Bizim adalet talebimiz herkes içindir. Kimsenin yaşam hakkı güvende değil. Herkes sorumluluklarını yerine getirmeli. Her yerden adalet talebini dile getireceğiz. Herkes Emine anneye destek olmalı ve mücadelesine ses vermeli” diye konuştu.

 

Ne olmuştu?

 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. AKP’li Yıldız’ın yakınları, Şenyaşar ailesine kaldırıldıkları hastanede saldırmış ve tekrar çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı.

 

Kardeşleri öldürülen Ferit Şenyaşar, iki ay önce yapılan seçimlerde Yeşil Sol Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçilmişti.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —