Tarih: 31.05.2023 16:03

'Adalet herkese lazım. Annemi yalnız bırakmayın'

Facebook Twitter Linked-in

Şenyaşar ailesinin Suruç'ta sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 800'üncü gününde.

Yeşil Sol Parti'den Urfa Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, " Türkiye’nin neresinden olursa olsun, bizim gibi adaletsizliğe uğrayan herkesin sesi olacağız" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021'de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, bugün 800'üncü gününe girdi.

Yeşil Sol Parti'den Urfa milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar, Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, 2 Haziran’da bir hak savunucusu olarak meclise gideceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğim. Emine Anne 'ADALET NÖBET'lerine devam edecek.Sivil toplum , siyasi parti ve hukuk örgütlerinin 'ADALET NÖBET'lerinde Annemi yalnız bırakmamalarını istiyorum. Türkiye'de adaleti sağlamanın tek yolu, iktidarın yargı üzerindeki elini kaldırmasıyla mümkün olur. Bu sağlanırsa savcılar, cesurca karar vereceklerdir. Bu kararlar da toplumun vicdanını rahatlatacak kararlar olacaktır.

Bu mücadele bizi hayata bağladı. Eğer biz bu zulmü kabul edip evde otursaydık, belki de şu an hayatta bile olamazdık. Mücadelemiz bizi ayakta tuttu. Adalet gelene dek de adliye önünde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Sadece kendimiz için adalet istemiyoruz. Haksızlıklara uğrayanları sesi olmak için Ankara'da olacağız. Bir insan hakları savunucusu olarak da bunları Meclis gündemine taşıyacağız. Türkiye'nin neresinden olursa olsun, bizim gibi adaletsizliğe uğrayan herkesin sesi olacağız."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —