Tarih: 23.06.2023 15:25

Tatlıcılarda bayram yoğunluğu

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklava ustalarının yoğun mesaisi başladı. Urfalı baklava ustaları, siparişleri yetiştirebilmek için hummalı bir şekilde çalışıyor. Kurban Bayramı öncesi siparişleri yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Yılmaz Demir, vatandaşları ucuz baklavaya karşı uyardı.

Demir, kaliteli baklavanın şu an en az 150 ila 400 TL bandında satılması gerektiğine dikkat çekti. Baklavada kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, kaliteli hammadde ve zanaatkar ustanın baklavaya gerçek tadı verdiğini ifade etti.

Bayrama sayılı günler kala siparişlerinin arttığını dile getiren Demir, “Bayrama sayılı günler kala yoğun siparişler alıyoruz. En yoğun talebimiz Gaziantep'ten geliyor. Bunun dışında Türkiye'nin birçok şehrinden ve yurt dışından sipariş alıyoruz. Normal döneme göre siparişlerimiz çok arttı.” dedi. Demir,“Baklavada altın oran dengesi vardır. Yufka aşamasından döşemeye, hammaddeden işçiliğe kadar müthiş bir zincir vardır. Hepsi de olmazsa olmazdır. Kaliteli hammadde olup kalitesiz usta olursa o baklava kaliteli olmaz. Hem ustanın zanaatkar hem de kullanılan hammaddenin kaliteli olması gerekiyor. Birinci sınıf koyun sade yağıdır. Bunun dışında kullandığımız doğal pancar şekeridir. Bu üçü olmazsa olmazdır” şeklinde konuştu.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —