Tarih: 24.11.2023 10:51

24 Kasım hediyesi olarak bize çelik yelek versinler!

Facebook Twitter Linked-in

Haliliye İlçesi Konuklu ilkokulunda dün (23 Kasım) öğretmenlere veliler tarafından yapılan saldırı tepkilere yol açtı. 

 

Öğretmenler darp raporu alarak saldırganlardan şikayetçi oldu. Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş,  Konuklu ilkokulunda idareci ve öğretmenlerim veliler tarafından darp edildiğini belirterek, ''Öğretmenler gününde yapılan bu çirkin olayı şiddetle kınıyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak, olayın idari ve yargı boyutunun takipçisiyiz' ifadelerini kullandı. 

 

Geçen ayda Akçakale Şehit Halil Kanat Llisesi Okul Müdürü Aziz Tur,  kız öğrencileri rahatsız ettiği gerekçesiyle uyardığı bir kişi tarafından demir malzeme ile darp edilmişti.

 

Son darp olayı sosyal medyada eğitimcilerin sert tepkilerine yol açtı. Yorumlardan bazıları şöyle:

 

Hakan Çalımlı: Öğretmenleri şiddete karşı koruyan kanun düzenlemeleri acilen yapılmalı. Bu şekilde devam edemez, bu kaçıncı.

 

Özkan Çelik: Öğretmenler günü hediyesi olarak bize önlük değil çelik yelek versinler. Yazıklar olsun bıktık artık !

 

Serhat Gülenbirboy: Öğretmenin öğrencilerini acımasızca dövdüğü bir toplumda, velilerin acımasıca öğretmenleri dövmesi hiç şaşırtmıyor. Onlar öğretmenlerinden öyle görmüşler… Hepimiz değişmeliyiz; hem eğitimciler hem de ebeveynler.

 

Hsnglr15: Böyle olaylarda direkt Bakanlığın davalara müdahil olmasi gerekiyor.

 

Sefa Karadeniz: Öğretmenler günü hediyesi olarak yine dayak yemişiz. Bu mesleği ayak altına düşürenler gözünüz aydın, siz mülakata devam edin.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —