Tarih: 04.05.2023 15:34

136 spor kulübüne 3 milyon 90 Bin TL'lik destek

Facebook Twitter Linked-in

Urfa Valisi Salih Ayhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı çerçevesinde düzenlenen törene katılarak 136 spor kulübüne dağıtılmak üzere 3 milyon 90 bin TL'lik ayni ve nakdi yardım çekini kulüp temsilcilerine teslim etti.
11 Nisan stadyumunda gerçekleştirilen dağıtım törenine ise Urfa Valisi Salih Ayhan, Urfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adnan Yükselir, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Önen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ve amatör spor yöneticileri katıldı.
Dağıtım töreninde konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adnan Yükselir, “Bildiğiniz gibi doğal afetlerden sonra biz 2,3 sezondur ne sahalarda maç yapabiliyoruz ne alanlarda. İnşallah bundan sonra Allah göstermesin tekrar o afetlerle karşı karşıya kalmayalım. Özellikle geldiği günden beri sayın valimizi hem profesyonel takımımız hem de amatör takımlarımız sürekli ne işimiz olursa ve ne yardım gerekiyorsa anında bizlere ulaştırıp işlerimizi görüyor. Ben özellikle burada kendi adıma sayın valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Geçmiş dönemlerde kendisinin de bir sporcu olduğunu söyleyen Ak Parti Şanlıurfa milletvekilli adayı Emin Önen, “İnşallah önümüzde ki zamanlarda Urfa’mız nice şampiyonlar çıkaracaktır. Ben şahsen genç bir kardeşiniz, abiniz olarak her zaman her fırsata sizlere beraber olacağım. Ben de bir sporcuyum geçmiş zamanlarda profesyonel olarak voleybol oynadım. İnşallah sizlerle bu süreç içerisinde salonlarda, sahalarda hep bir arada olacağız. Sizlerin başarısı Urfa’mızın başarısı olacak. İnşallah önümüzde ki dönem hep bu başarıları daha da artırarak büyüteceğiz” sözlerini kaydetti.
Söz alan Urfa Valisi Salih Ayhan da, “Bizlerde sahalarda kara lastikle top oynamış kişileriz yani bizde geçmişi çok iyi bilenlerdeniz. Damdan düşenin halini damdan düşen bilir. Dolayısıyla şimdiki gençlerimiz hem cumhurbaşkanımız gençlerimizi iyi anlayan, iyi tanıyan birisi olarak bu ülkenin evlatlarının daha güzel mekanlara daha güzel ortamlara ve dünyada ki tüm gençlerle yarışabilecek ortamı oluşturabilmesi için çalışıyor. Bizde onun hayallerini, hedeflerini gerçekleştirmek için buradayız. Urfa’ya baktığımız da Türkiye’nin en genç nüfusu burada. Dolayısıyla tek amacımız her alanda size ortam ve imkân sağlamak. Bunu da gençlik merkezleri, spor tesisleri ve spor salonları ve sizin branşa uygun kıyafetlerle yerine getirmekle bizim vazifemizdir” diye ifade etti.
Konuşmaların ardından protokol üyelerince amatör spor kulüpleri temsilcilerine nakdi yardımlar için sembolik çekler verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —