Tarih: 19.06.2023 13:30

11 Nisan Stadı akıllanacak

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Şanlıurfaspor'un play off şampiyonu olarak 1. Lige yükselmesinden sonra 11 Nisan Stadyumu'nun 2023-2024 sezonu öncesinde yenilenmesi için çalışma başlatılıyor. 

 Bilindiği gibi 1'nci Ligde Passolig sistemi geçerli. Bu nedenle öncelikle yapılacak işlerden biri Passolig altyapısını kurmak olacak. Bu anlamda Şanlıurfaspor'un kasasından para çıkmayacak, sistem TFF tarafından kurulacak. Böylece yeni sezonda kağıt bilet yerine akıllı kart kullanılacak. 

Passolig Kart sahibi olan sporseverlerin maç biletleri, kartlarına otomatik olarak yükleniyor. Kombine biletler de artık Passolig Kartlarına tanımlanıyor. Satın alınan maçın bilgisi, tüm detaylarıyla kart sahibinin e-posta adresine ve cep telefonuna gönderiliyor. Saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu tribünlerden giriş yapan seyircilerin elektronik biletleri bloke edilebilecek. 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ayrıca ASELSAN'la işbirliğine giderek stadın kamera sistemini yenileyecek. 1. Ligde bilindiği gibi ' VAR' sistemi geçerli. Bu nedenle 'VAR' sistemiyle alakalı altyapı kurulacak. 

Yetkililer, sahanın çimleriyle alakalı bir problem olmadığını, sezon sona erdiği gibi bakım ve onarım çalışmalarına başlandığını bildirdiler. 

11 Nisan Stadyumunda yapılması planlanan bir başka çalışma koltukların yenilenmesi olacak. Önümüzdeki sezonun başlamasına 52-53 günlük bir zamanın bulunduğuna dikkat çeken yetkililer, 'Bu iş yeni sezona yetişmez. Eğer gerekli ödeneği temin edebilirsek, sezon içerisinde bunu gerçekleştirebiliriz.'' dediler. 

Öte yandan 11 Nisan Stadyumunda internet altyapısının da güçlendirilmesi gerekiyor. Bunun için de çalışma başlatılacağı öğrenildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —