101 YILLIK GURUR

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve merkez ilçe Belediye Başkanları 30 Ağustos dolayısıyla birer mesaj yayıml

101 YILLIK GURUR
GÜNDEM 30.08.2023 11:33:00 0

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümü bugün ilimizde de törenlerle kutlanıyor. 
Kentte etkinlikler 09.00'da Harran Üniversitesi Osmanbey yerleşkesindeki yeni Şehitlik alanında çelenk sunumuyla başlayacak. 

 

09.45'te Urfa Valisi Hasan Şıldak Valilik makamı giriş katında tebrikleri kabul edecek.
30 Ağustos törenleri Saat 10.00'da Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirilecek. 

 

20.00'de Hilton Double Tree Otelde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul töreniyle devam edecek etkinlikler gece 21.30'da Abide-Topçu Meydanı arasındaki Fener alayı ile sona erecek. 

 

30 AĞUSTOS MESAJLARI

 

Hasan Şıldak (Şanlıurfa Valisi):  Aziz Türk milletinin köklü tarihi boyunca elde ettiği büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümüne erişmenin haklı gururunu, millet olarak hep birlikte yaşıyoruz.

 

Makineli tüfeklere karşı kılıcın, zorbalığa karşı vatan aşkının galip geldiği bu muharebe; her türlü imkânsızlığa rağmen Türk milletinin kesin zaferiyle sonuçlanmıştır. Türklerin, Bizans’ı yenerek Anadolu’yu yurt edindikleri tarih olan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nden asırlar sonra; 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması, bu aziz toprakların ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını herkese göstermiştir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordusunun, 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazandığı büyük zafer, milletimizin istiklal aşkını tüm dünyaya ilan edişinin unutulmaz bir sembolü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temellerinin atıldığı, istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin başarıyla taçlandığı 30 Ağustos tarihi; vatanımızın bölünmez bütünlüğünün ne pahasına olursa olsun korunacağının miladıdır.

 

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan zaferin yıl dönümünü kutlarken, ecdadımızın bizlere emanet bıraktığı kadim değerleri daha yüceltmek ve ülkemizi her alanda daha müreffeh yarınlara ulaştırmak için durmaksızın çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Taarruz için “Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.” demiştir. Bizler de böyle aziz bir milletin evladı olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bu onurun bizlere yüklediği azim ve istikrarla, ülkemiz ve milletimiz için çabalamaktan asla vazgeçmeyeceğimizi belirtiyor; aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere; bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun!”

 

 

 

Zeynel Abidin Beyazgül (Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül): Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen göğsündeki iman ile yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos zaferiyle taçlandırmıştır.

 

Büyük Taarruzla başlayarak şanlı bir zafere dönüşen 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu günün 101. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ordumuzun tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

 

30 Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin apaçık ispatı olmuştur. Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir.

 

Milletimiz, düşman boyunduruğu altında bir gün bile kalmaktansa, ölümü öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır.

 

Bu mukaddes zaferin üzerinden tam yüz bir yıl geçti. Bizler ecdadımızdan miras kalan Büyük Taarruz ruhunu gönüllerimizde ve zihinlerimizde yaşatmaya devam ederken; yeni nesillerin de bu ruhla yetişmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı zaferimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ordumuzun tüm neferlerini ve cephe gerisinde onlardan destek ve dualarını esirgemeyen tüm ecdadımızı minnetle, şükranla yâd ediyorum. Vatan uğruna şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Tüm milletimizin ve hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum.”

 

 

 

Mehmet Canpolat (Haliliye Belediye Başkanı): 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi; Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde zaferle sonuçlanmış ve tarih sahnesinden silinmeye çalışılan milletimizin tarihe vurduğu damganın adı olan Zafer Bayramı’dır. Bundan 101 yıl önce yedi düvele karşı nasıl ki var olma mücadelesi verdiysek, şimdi de sadece kendi coğrafyamızda değil, Dünya arenasında söz sahibi olduğumuzu yedi düvele göstermiş bulunuyoruz. Tarih, bugüne kadar Türk milletini ‘mücadele, direniş ve zafer’ kavramlarıyla yazmıştır ve hep de yazacaktır. Çünkü zafer, milletimizle özdeşleşmiş bir hakikattir.

 

kıymetli hemşehrilerim, sizlerin de malumudur ki millet olarak Kurtuluş mücadelesinde; Urfa’da, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, Aydın’da ve yurdun dört bir yanında gösterdiğimiz mücadele ile dünyaya örnek olmuş bir milletiz. Bundan 101 yıl önce askeri teçhizatın yetersiz kaldığı durumda bile Aziz milletimiz; inancı ve azmiyle şu an bu topraklarda rahat bir yaşam sürdürebilmemizin en önemli aktörüdür. Onlara ne kadar minnettar kalsak azdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin tüm şehitlerine, ebediyete irtikal etmiş gazilerimize ve bu vatan için canını feda eden, kanını döken, ter döken tüm ecdadımıza ‘Ruhları şad olsun’ diyor ve Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.”

 

 

 

Mehmet Kuş (Eyyübiye Belediye Başkanı),: Her milletten vatan evladının ortak tarih bilinci, kutsal vatan toprağı, bayrak ve din uğruna tek yürek olduğu dönüm noktalarından biri, bundan yüz yıl kadar önce yurdumuzun işgal edilmeye başlamasıyla yaşanmaya başladı.

 

Aziz milletimizin tarih boyunca gösterdiği “tek millet” olma anlayışıyla Anadolu’da başlayan Kuvayı Milliye Hareketi, milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını gösterirken, ülkemizin batısında yığılan düşman ordularına karşı haftalarca süren kanlı savaş, Mustafa Kemal Paşa’nın başlattığı büyük taarruzla sona ermek zorunda kaldı.

 

30 Ağustos 1922 günü Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanılmasıyla sonuçlanan Büyük Taarruz, 1071’de Anadolu’ya hâkim olan Sultan Muhammed Alparslan’ın  “Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyyen sizin olacaktır” sözünün tecelli ettiği unutulmaz bir hadisedir.

 

Var olduğu günden bu yana esaret kabul etmeyen aziz milletimiz, insanlık tarihinde dönüm noktaları sayılan hadiselere imzasını atmıştır. İşte bu hadiselerden biri de 30 Ağustos Zaferi’dir. Anadolu topraklarındaki hâkimiyetinin üzerinden 952 yıl geçtikten sonra bile düşman tehdidiyle karşı karşıya kalabilen milletimizin ebediyyen var olması için büyük bir bilinç ve şuurla yaşaması elzemdir. Bu şuur, Malazgirt ve Dumlupınar İstikbal şuurudur.

 

Geleceğimiz olan nesillere bu şuuru aşılamak, bin yıl geçse bile düşman tehdidiyle karşı karşıya olduğumuzu unutmamak ecdadımızın bize vasiyetidir.

 

vasiyeti yerine getirmek adına kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere ebediyyen vatan yapmak için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”

 

 

 

Metin Baydilli (Karaköprü Belediye Başkanı): Milletimiz her türlü yokluğa, imkânsızlığa ve zorluğa rağmen özgürlük mücadelesinden vazgeçmemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde vatanına ve bayrağına canı pahasına sahip çıkmıştır. Aziz milletimiz şanlı tarihinden aldığı kahramanlığı ve vatanseverliğiyle varlığına son vermek isteyenlere karşı 7’sinden 70’ine kadar çocuğu, genci, yaşlısı, kadını ile dik durmuş ve hiçbir engelin bağımsızlık yolunda kendini engelleyemeyeceğini tarihin her döneminde göstermiştir.

 

Çanakkale Muharebelerinden 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına değin aziz milletimiz her gerektiğinde vatanda siper olmuş ve vatan toprağının nasıl korunacağını, vatan için ölüme nasıl koşulacağını göstererek nasıl fedakâr bir millet olduğunu gözler önüne sermiştir. 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde de mesele vatan toprağı ve bağımsızlık olunca milletimiz yine büyük bir mücadele örneği göstermiş, dünyaya korku salan şanlı bir zafer kazanarak cumhuriyetin temelini sağlamlaştırmıştır.

 

Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Bize düşen de bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. İçerden veya dışardan hangi şer odakları olursa olsun bu topraklar için bir hesabın peşinde olanlara tarih boyunca olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat verilmeyecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zaferi’ni bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm milletimizin ve hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

 


 


Anahtar Kelimeler: YILLIK GURUR

ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHİR’İN HAVUZLARINDA SERİNLİYOR

Korkutan yangın evlere sıçramadan kontrol altına alındı

Zamlar durmuyor: Kemerimizi sıka sıka dayanacak gücümüz kalmadı!

Bozkurt işareti yapan Demiral hakkında soruşturma

“ENFLASYON HAYATIMIZDAN ÇIKSIN, MAAŞ VE ÜCRETLERDEKİ ERİME BİTSİN ARTIK!”

Felce neden olan kalp deliği bir saatlik işlemle kapatıldı

Sol gözünde görme kaybı oluşan hasta Hatem’de sağlığına kavuştu

Aileler dikkat: “Çocuklarınızın omurga duruşunu kontrol edin”

Sarımsak ve ısırgan otundan tedavi destekleyici ürün geliştirdiler

Yaz sıcakları kalbinizden vurmasın

Çocuklarda ekran bağımlılığı: Kalıcı fiziksel, ruhsal ve beyinsel problemler ortaya çıkabilir

Check-up yaptırmaya geldiği hastanede bağırsağında tümör olduğunu öğrendi

Diyarbakır’dan Urfa’ya uyuşturucu sevkiyatı

Aralarında Urfa’nın da olduğu 45 ilde dev operasyon!

SON DAKİKA: En düşük memur maaşı belli oldu!

Belediyeden yeni karar: Tarihi bölgeye giriş çıkışlar yasaklanacak

Otoyolda korkunç son: TIR şoförü yanarak can verdi

Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi

Kurusıkı tabancayla yakalandı, polis otosundaki yeri beğenmedi

Dron destekli uyuşturucu operasyonu

Dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladı

Kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Freni patlayan otomobil paramparça olup yola saçıldı: 5 yaralı

Milyonluk soygun

Mahsur kalan 2 kişi halat yardımı ile kurtarıldı

Kaza yapan ehliyetsiz sürücü yaralandı

15 Yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Komşular arasında bıçaklı, silahlı kavga kamerada: 4 yaralı

Uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltına

Kayseri’deki provokatif eylemlerde 474 kişi gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Diyarbakır’dan Urfa’ya uyuşturucu sevkiyatı

SON DAKİKA: En düşük memur maaşı belli oldu!

Belediyeden yeni karar: Tarihi bölgeye giriş çıkışlar yasaklanacak

Viranşehir Belediyesi’nden o iddialara yanıt

Ümit Özdağ: Muhtemel illerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli

Sağanak yağış rögar tıkattı, kilometrelerce araç trafiği oluştu

Viranşehir Kaymakamı değişti

Şanlıurfa’da anız yakanlar cezasız kalmıyor!

Tanal cami yolunu bilmeyen müftü ile tartıştı

Geceyi aydınlatan anız yangınları 50 dönümlük alana yayıldı

Urfa'da bazı kaymakam ve vali yardımcılarının yeri değişti

Mahmut Tanal: Siz aradan çıkın, biz konuşur hal ederiz!

Ali Delioğlu : Uzun bir süredir affımı istemiştim !

Ali Delioğlu, görevden alınacak mı?

Dosyada Emine Şenyaşar'ın 'Adalet' talebi de var

Urfa DEM Parti’den ‘Birecik’ açıklaması

Birecik Belediyesi’nde şok istifa

Urfa’da cinayetten 26 yıl hüküm yiyen kişi yakalandı

Urfa’da aranan kişilere operasyon: 15 gözaltı

YSK 2’si il olmak üzere 11 seçim çevresi için yapılan itirazları karara bağladı

Bozkurt işareti yapan Demiral hakkında soruşturma

Sevda Nur Gürcü Avrupa üçüncüsü

Şanlıurfa63 Masterler Turnuvaya hazırlanıyor

Viranşehir'li Deniz, Almanya Milli Takım Kadrosuna Seçildi.

Şanlıurfaspor'da geleceğin yıldızları seçiliyor

Kervana Kemal Tosun da eklendi

Heyecanlandıran paylaşım! Gemileri yaktı geliyor

Emre Demir sesleri

Cihat Arslan, Urfaspor'dan ayrıldı iddiası

Şanlıurfaspor'da görev dağılımı belli oldu

Korkutan yangın evlere sıçramadan kontrol altına alındı

Aralarında Urfa’nın da olduğu 45 ilde dev operasyon!

Otoyolda korkunç son: TIR şoförü yanarak can verdi

Tüfek ve satırla ev basıp haraç istedi, meydan dayağı yedi

Kurusıkı tabancayla yakalandı, polis otosundaki yeri beğenmedi

Dron destekli uyuşturucu operasyonu

Dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile aranan şahsı jandarma yakaladı

Kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Freni patlayan otomobil paramparça olup yola saçıldı: 5 yaralı

Milyonluk soygun

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16