Geçen yıllarda alım gücü düşük olan vatandaşların tercih ettiği ciğer, lolaz ve nohut dürümü tarihte en yüksek fiyata ulaştı.
Ekmeğin 10 liraya, ciğerin kilosunun 750 liraya yükseldiğini belirten Ciğerci esnaflarından Samet Kayışçı, zamma mecbur kaldıklarını söyledi.
Ciğerin kilosunun toptan 520 liradan (karaciğer) 750 liraya yükseldiğini, daha önce takımı 370 liradan alırken şu anda 450 liradan aldıklarını belirten Kayışçı, şunları söyledi: “Sebze pahalı. 1 torba turp 500 lira. Toptan bir tane maydanoz 100 lira, tere 100 lira. 104 liraya toptan yeşil biber alıyoruz. En ucuz domates. 40 ile 45 lira arası. Bir teneke turşu alıyoruz, içinde 3 kilo turşu var, tamamı su onu da 400 liraya veriyorlar. Bazı şeyler göze gözükmüyor. Çok sayıda ciğerci esnafımız ciğeri terk etti. Diğer dürüm çeşitlerini satıyorlar.''
Yorumlar
Kalan Karakter: