TRAKTÖR VE EKİPMAN ALAMIYORUZ
Çiftçiler adına açıklamada bulunan bir pamuk üreticisi, “Şu an ki ekonomik krizde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 100 dönüm bir tarlanın maliyeti sadece 100 bin lira, buda sadece bir ailenin mutfak geçimi demek oluyor. Artık traktör ve ekipman alamıyoruz. Pamuk hasadına başlayacağız şu günlerde var olan ithalatın durdurulmasını ve pamuğun gerçek değerinin alınması için siz yetkililerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bir diğeri bu pamuk üretimini yaparken mutlaka olmazsa olmazımız prim desteğidir. Biz son iki yılda ton başına 1,6 olarak prim desteği alıyoruz. Enflasyona baktığımız zaman TÜİK’e göre enflasyon yüzde 67, vatandaşın gerçek yaşadığı enflasyon oranı yüzde 140’tır” dedi.
BU ÜLKENİN GELECEĞİ TARIMDIR
Mısırın, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan 30 kuruşluk taban fiyat artışına da değinen pamuk üreticisi, “Şu an şehrimizde satılan mısırın fiyatı ton başı 4 bin liradır. Buradan yetkilere istirham ediyoruz; bu ülkenin geleceği tarımdır. Tarım ve üretim olmadan bir ülke gelişemez. Buradan başta cumhurbaşkanımıza, ilgili bakana, milletvekillilerine, valilerimize ve ziraat odalarımıza sesleniyoruz. Bakın bir çiftçi olarak şu anda güneşin altında duruyoruz ama yanımızda bir tane yetkili dahi yok! ‘Sözde ziraat odası başkanı sen sadece klimanın altında oturmakla mı başkansın
Çiftçilerden pamuk eylemi!
Türkiye’nin önemli pamuk üretim merkezleri arasında yer alan Urfa’da, Harranlı çiftçiler kısa bir süre içerisinde hasadı yapılacak olan pamukta artan maliyetleri ve taban fiyatta süren belirsizliğe karşı seslerini duyurmak için eylem yaparak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından mısır alım fiyatının ton başına 6 bin lira olarak açıklanmasını protesto etti.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: