Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında; İlimiz ticaret ve toptan alışveriş merkezlerinden ŞUTİM Toptan ve Perakende Satıcılar bölgesinde esnaf ve vatandaşlar bilgilendirildi.
Sahtecilik, Araç Gayrimenkul Alım Satım Dolandırıcılığı, Evden Hırsızlık, İşyerinden Hırsızlık, Otodan Hırsızlık ve Telefon Dolandırıcılığı gibi konularda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
“İnanma dolandırılma” sloganı altında yapılan farkındalık çalışması sırasında vatandaşlar, sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda detaylı olarak bilgilendirildi.
SAHTE PARA NASIL ANLAŞILIR?
Emniyet şeridi, tüm banknotlarda kağıda gömülü olarak yer alıyor. Banknotu ışığa tuttuğumuz zaman banknot değerini ve 'T' ile 'L' harflerini görebiliriz. Filigran, paranın ön yüzünde sol tarafta yer alır. Filigran ön yüzünde yer alan Atatürk portresinin küçüğüyle kupür değerini gösteren sayılardan oluşur. Banknotu ışığa tuttuğumuzda her iki yüzden de görebiliriz. Holografik şerit folyo, banknotların sağ ön yüzünde bulunur ve tasarımla uyumlu çeşitli görsel motifler yer alır. Holografik şerit folyo da TL ve paranın kupür değeri yer alır. Banknotu hareket ettirdiğimizde parlak ve renkli yansımalar olduğunu görebiliriz. Gizli görüntü, portrenin sağ alt tarafında yedigen bir şeklin içinde bulunur ve banknota yatay göz hizasında bakıldığında kupür değerini gösteren bu gizli görüntüyü görebiliriz. Renk değiştiren şerit, banknotların arka yüzünde yer alır. Renk değiştiren şeritte TL ve paranın kupür değeri yer alır. Banknot hareket ettirildikçe yarı şeffaf sarı yansıma verir. Kabartma baskı ise banknotların ön yüzünde Atatürk portresiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ibaresi gibi bazı bölümlerde bulunur."
Yorumlar
Kalan Karakter: