Nezle olarak da bilinen soğuk algınlığının hafif seyirli ve genellikle ateşsiz geçtiğini ifade eden Dr. Yıldırım, buna karşın gribin daha şiddetli semptomlara, yüksek ateşe ve kas-eklem ağrılarına yol açtığını söyledi.
Her iki durumda da enfeksiyonların çoğunlukla virüs kaynaklı olması nedeniyle antibiyotiklerin tedavide yeri olmadığını anlatan Dr. Yıldırım, enfeksiyonun ilk birkaç gününde iyileşme gözlenirken, sonraki günlerde kötüleşme ya da 7-10 gün boyunca iyileşme olmaması durumunda bakteriyel enfeksiyonların gelişebileceğine dikkat çekti. Böyle durumlarda antibiyotik tedavisinin gerekebileceğini ifade etti.
KULAK AĞRISI DEYİP GEÇMEYİN
Çocuk ve ergenlerde, üst solunum yolu enfeksiyonları sonrası ortaya çıkabilecek şiddetli kulak ağrısı ve orta kulak iltihaplarına karşı zaman kaybetmeden bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması gerektiğini vurgu yapan Dr. Yıldırım, tedavide gecikmenin komplikasyonlara yol açabileceği uyarısında bulundu ve ekledi: ''Soğuk algınlığı ve gripten korunmak için bağışıklığı güçlendirici önlemler almak ve uzman hekime danışmak önem taşıyor.''
Yorumlar
Kalan Karakter: