Ak Parti Urfa İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Aktaşoğlu, ' Siyaset' konulu dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
Aktaşoğlu, 'Siyaset'in kirli yüzünü kendine has üslubuyla sosyal medya hesabında yorumladı.
İşte o yazı:
''Gelişmemiş topraklarda siyaset var olma, ben de varım, bizi de bilsinler, gibi, gibi anlamlara geldiği ya da bilinçli bir şekilde getirildiği için oralarda yaşayan herkesin ilgi alanı, faaliyeti, tartışması ve ne yazık ki hedefi siyasettir.
O topraklarda ekmek ve sudan çok siyaset konuşulur.
O topraklarda anneler çocuklarını ninnilerle değil, kaybedilen ve kazanılan siyasi kariyerlerini, ailenin ve aşiretin siyasi geçmişini anlatarak büyütür.
Köy odalarını, sıra gecelerini söylemeye zaten gerek yok
Sabah evden çıkarken, sokakta yürürken, işyerine gelen müşteri ile, sosyal medyadan, gelen misafirle ya da gittiği misafirlikte, hatta ve en fazla taziyelerde ve akşam evde de siyaset konuşulur.
O topraklarda herkes bir başkandır ya da her önüne gelen illa ki bir şeyin başkanı olma derdindedir.
O topraklarda çocuklar yarın siyasette bir yerlere gelmesi için ırgatlara götürülür, parası olanlar özel öğretmenlerle beraber koleje ya da dershaneye gönderilir, karne puanları düşükse öğretmenlerine rica edilip bir üniversite diploması alsın ki siyasete girmesi için bir eksiği kalmasın diye.
O topraklarda dededen, atadan kalan tarlalar, miraslar, bazen komple bir ailenin yıllarca emeği toplanır ve hepsi siyasete harcanır.
O topraklarda zenginlik gelecekte siyasete girmek için en büyük azıktır.
O topraklarda bazen siyasete girmek için, siyasi evlilikler bile yapılır, ne de olsa siyasette strateji çok ehemmiyetlidir de ondan.
O topraklarda siyaset kahvehane köşelerinden, en lüks cafelere, tut elini bakkal dükkanından AVM'lere kadar her yerde birinci gündemdir.
O topraklarda localar, tarikatlar, cemaatler, STK'lar, sportif faaliyetler, çok fazla olmasa da sanat camiası bile siyasetle meşguldürler.
O topraklarda bütün farklılıklar siyasi malzeme olarak kullanılır.
O topraklarda gazetecisinden, muhabirine her ne kadar gazete okuma kültürü olmasa da herkes siyasetle meşguldür.
Çünkü siyaset ekmek kapısı, siyaset şeref, siyaset nam, siyaset hava, siyaset itibar, siyaset hükmetme, siyaset zengin olma, siyaset korunma, siyaset var olma aracı olarak kullanılmakta. MAALESEF
O topraklarda bütün bir gelişim hiçbir zaman gerçekleşemez.
Çünkü politize toplumların en önemli mesele ve ilk gündemleri siyasettir de ondan.
O topraklarda çok gelişmiş sanayi, sanatsal faaliyetler ve etkinlikler, sportif başarılar, sosyal etkinlikler, şehre ve ülkeye yön verecek yazar, çizer, alim, bilgin, felsefeci, mucit, ve ne acı şehre ve ülkeye yön verecek gerçek siyasetçi de göremezsiniz.
Varsa yoksa siyaset
Siz de siyasetle meşgulsünüz değil mi?''
Yorumlar
Kalan Karakter: